Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vérfürdő az elvonón

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy nap alatt 40 embert öltek meg Mexikóban a kábítószerrel összefüggő bűncselekményekben, egy drogelvonó klinikán például szabályos kivégzést rendeztek.

Az amerikai határon fekvő és immár hírhedté vált Ciudad Juarezben, amelyet az ország gyilkossági fővárosának is lehet nevezni, több fegyveres tört be egy alkohol- és drogrehabilitációs klinikára.

Szentanúk szerint negyed órás lövöldözésbe kezdtek, és egyenként megölték az elvonókúrán résztvevőket. Ebben az évben ez volt az ötödik támadás kábítószer-elvonó klinika ellen. A lövöldözésben 18-an haltak meg, négy túlélőt kórházba vittek és a hatóságok a bandák további támadásaitól tartanak.

Chihuahua állam, ahol Ciudad Juarez található és ahol a kartellek véres háborút vívnak a drogüzlet ellenőrzéséért, további erőszak színhelye volt. Különböző helyszíneken 21 embert öltek meg szerdán. Felipe Calderon elnök államában pedig lelőtték a helyi biztonsági főnök helyettesét.

José Manuel Revuelta alig két hete kezdte meg a munkát. A biztonsági főnök kocsiját a La Familia drogkartell által ellenőrzött Morelia város egyik negyedében tartóztatták fel. Az illetékest két testőrével együtt ölték meg. A La Familia egy volt katonákból álló félkatonai szervezettel működik együtt és eddig már több szövetségi rendőr meggyilkolásával vádolják őket.

A csoport tagjai azzal váltak hírhedté, hogy 2006-ban levágott fejekkel jelentek meg egy diszkóban.

Annak ellenére, hogy Calderón elnök 36 ezer katonát és rendőrt vezényelt ki a kartellek elleni harcra, a nyáron ismét több, brutális gyilkosság történt. 2008-ban 9600 embert gyilkoltak meg a drogokkal összefüggő erőszakban, az idén pedig már több, mint 1600-at Mexikóban.