eur:
393.19
usd:
366.75
bux:
66831.15
2024. április 25. csütörtök Márk

Még nem nyerték meg a harcot a tűzoltók

Még nem nyerték meg a harcot a lángokkal szemben a kaliforniai tűzoltók. A Los Angeles körüli tüzekben újabb otthonok pusztultak el, miközben a lángok egy fontos távközlési állomást fenyegettek. Két tűzoltó életét vesztette.

Ideiglenes visszavonulót fújtak a kaliforniai tűzoltók, miközben a Los Angelestől északra tomboló lángok a Mount Wilson hegyen található távközlési központot és obszervatóriumot fenyegették.

A város környékén eddig közel 6500 otthonból evakuálták az embereket, miközben több, mint 70 ház égett le.

A múlt szerdán kezdődött tűz a korábbinál több, mint kétszer nagyobb területen ég. 2600 tűzoltó küzd az egyik helyi parancsnok szerint "nagyon dühösnek" nevezett tűzzel és vasárnap tragikus módon ketten közülük meghaltak, amikor egy erdőben utolérte őket a tűz.
Nem segít az oltásban a különösen meleg idő és a száraz levegő, így illetékesek azt mondják: legközelebb szeptember közepére fékezhetik meg a lángokat.

Több közösségben a lakosok ingóságaikkal megrakott autóiknál várva kémlelik a hegyoldalt, hogy jön-e a tűz. A hatóságok azonban már most arra bátorítják őket, hogy távozzanak.
A füst miatt több iskolát bezártak, a Los Angelesi vízművek pedig arra kéri a fogyasztókat: takarékoskodjanak a vízzel.

Tudósítók megjegyzik: olyan, száraz bozót gyulladt meg, ami éveken át nem kapott lángra. A hétvégén három polgári lakos megsérült: ketten közülük nem voltak hajlandó elhagyni otthonukat és egy vizes tartályban próbáltak menedéket találni a tűz elől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×