Továbbra sem lesz sebességkorlátozás a német sztrádákon

Infostart
2009. augusztus 28. 14:53
Németországban meglepően csendes a választási kampány. A pártok vezetői járják ugyan az országot, hogy minél több szavazót nyerjenek meg céljaik támogatására, azonban az egymással versengő felek álláspontjai nem egy esetben teljesen megegyeznek, amiből elemzők már most messzemenő következtetéseket vonnak le.

A személygépkocsiknak a jövőben sem kell majd fizetniük az autópályák használatáért - szögezte le a német autóklub újságjának adott nyilatkozatában Angela Merkel kancellár. Szociáldemokrata választási kihívója, Frank Walter Steinmeier külügyminiszter pedig kijelentette, hogy az úthasználati díj bevezetése a személyforgalom áthelyeződését vonná maga után a másod- és harmadrendű utakra, más szóval tovább terhelné a falvak és városok amúgy is akadozó közlekedését.

A kancellári hivatalért versengő konzervatív és szociáldemokrata versenytárs véleménye megegyezik abban is, hogy az autópályákon ne vezessenek be általános sebességkorlátozást. Így várhatóan a választások után is Németország lesz az Európai Unió egyetlen tagállama, amelyben az autópályákon kiélhetik magukat a száguldozni vágyó gépkocsivezetők.

Politikai elemzők számára azonban ennél jóval fontosabb a megegyező nézetek üzenete, amelyből azt olvassák ki, hogy a jelenlegi nagykoalíció felbomlására utaló nyilatkozatok ellenére valószínűnek tűnik, hogy ha szeptember 27-én a kereszténypártok kapják a legtöbb szavazatot Angela Merkel korábbi utalásai ellenére nem a jelenleg ellenzéki liberálisokkal lép szövetségre, hanem fenntartja az eddigi nagykoalíciót.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást