Molotov-koktélt dobtak a budapesti szlovák nagykövetségre

InfoRádió / MTI
2009. augusztus 26. 10:57
Molotov-koktélokat dobtak ismeretlenek szerda hajnalban a szlovák nagykövetség budapesti, Stefánia úti épületére; a palackok nem gyulladtak meg, anyagi kár nem keletkezett. A támadás miatt nyugtalanságának adott hangot a pozsonyi külügyminisztérium.

A Budapest Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletes (BRFK) az MTI-nek szerda délelőtt azt mondta: a külképviseletre dobott gyújtópalackok nem gyulladtak meg, anyagi kár nem keletkezett, a rendőrség rongálás miatt indított eljárást.

Papp Péter tájékoztatása szerint a rendőrség őrzi az épületet, és nagy erőkel megkezdte a gyanúsítottak felderítését.

Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa az látta, hogy a Stefánia úti épület előtt fémkordonokat állított fel a rendőrség, és négy rendőrautó áll a külképviselet előtt.

Bűnügyi technikusok nyomokat rögzítettek a kerítésen belül, és 8-10 civil ruhás nyomozó is a helyszínen van.

Nyugtalanságának adott hangot, de egyedi bűncselekménynek minősítette a pozsonyi külügyminisztérium a támadást.

"A Szlovák Köztársaság külügyminisztériuma nagy nyugtalansággal tekint erre az incidensre, amelyet egyedi bűncselekménynek tart" - jelentette ki szerdán Peter Stano, külügyminisztériumi szóvivő.

A Szlovák Nemzeti Párt "terrorista" bűncselekmények tartja a nagykövetség elleni támadást, amely a magyarországi szlovákellenes kampány következménye - jelentette ki Ján Slota, pártelnök szerdán Pozsonyban.

"A Szlovák Köztársaság felségterülete elleni terrorista támadások teljes mértékben elfogadhatatlanok, mint ahogy az a tény is, hogy a magyar rendőrség ezt csak mint rendzavarást vizsgálja" - nyilatkozta a koalíciós pártelnök.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bugár Béla
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást