Bekeményítettek az állatvédők

Infostart
2009. augusztus 26. 15:46
Militáns állatvédők egyre erőszakosabban lépnek fel a gyógyszergyárakkal szemben, amelyeket kegyetlen állatkísérletek végrehajtásával vádolnak. Hannoverben mindenre elszánt állatvédők behatoltak a Boehringer-Ingelheim gyógyszergyár központjába és órákon át megszállva tartották a cég termelési részlegét.

A Boehringer-Ingelheim központjának átmeneti megszállását az állatvédők figyelmeztetésnek szánták, és azt akarták elérni, hogy a gyógyszergyár tegyen le új állatkísérleti központjának megépítéséről. A kereken ezer sertés számára tervezett, laboratóriummal egybekötött kísérleti telepre időközben már kétszer is behatoltak az aktivisták és csak komoly összetűzés után adták meg magukat a rendőrség rohamosztagának.

A történteket a rendőrség nem elszigetelt jelenségként kezeli, hanem határokon átnyúló, jól összehangolt akcióként.

A hónap elején Svájcban - szintén állatvédők - felgyújtották a baseli Novartis gyógyszergyár igazgatójának nyaralóját, majd Chur városka temetőjében feldúlták szüleinek nyugvóhelyét és a sírokra vörös tintával angol nyelvű szöveget írtak : drop HLS now. Ez utalás a Huntington Life Science néven ismert, Nagy-Britanniában működő, legnagyobb európai állatkísérleti központra, amelyben gyógyszercégek megbízásából új hatóanyagokat egereken, patkányokon, kutyákon és majmokon próbálnak ki.

A churi sírköveken éktelenkedő drop HLS now lényegében tehát azt jelenti, hogy a Novartis szakítson meg minden kapcsolatot az állatkísérleti központtal.

Időközben az interneten is üzenetet kapott a Novartis igazgatója az állatok megszabadítására alakult fronttól, amely gúnyosan a felett sajnálkozott, hogy a nyaraló felgyújtásának időpontjában senki sem tartózkodott az épületben.

A németországi állatvédők szervezetének vezetője cáfolta, hogy szélsőséges eszmék lettek úrrá az állatvédők csoportjain. De nem is tudott a német gyógyszergyárak elleni erőszakos fellépésről sem, holott nemcsak a Boehringen-Ingelheim áll a militáns csoportok érdeklőésének középpontjában, hanem a gyógy- és vegyszerek előállításával világhírűvé vált Bayer Konszern is.

A Bayer több vezetőjének személyautója már több alkalommal is megszenvedte az egyre erőszakosabb aktivisták óvatlan pillanatban végrehajtott támadásait.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást