Szigorították a biztonsági intézkedéseket Pekingben

InfoRádió / MTI
2009. augusztus 24. 09:45
A tavalyi pekingi olimpiai játékok idején alkalmazott biztonsági intézkedéseket vezettek be a kínai fővárosban öt héttel a népköztársaság megalapításának 60. évfordulója előtt - írta a China Daily című angol nyelvű kínai lap

Hétezerrel több terrorelhárítót és rendőrt vezényeltek az utcákra, több ezer fős biztonsági erő felügyeli Peking stratégiai jelentőséggel bíró hídjait, illetve közútjait és vasútvonalait.

A tavaly nyári olimpia idejéhez hasonlóan a hétvége óta ismét több száz ponton útlezárásokat hoztak létre, ahol igazoltatják az autósokat. Szigorították a biztonsági intézkedéseket a metróhálózatban és a Tienanmen téren is. A hatóságok arra kérik a taxisokat, hogy jelentsék a "gyanús" utasokat, a benzinkutakat pedig felszólították, hogy fokozott körültekintéssel árusítsanak kannás üzemanyagot. Ezenfelül 800 ezer önkéntest is mozgósítanak a gyanús idegenek kiszűrése érdekében.

A China Daily jelentése szerint kínai szakértők úgy vélik, hogy az október 1-jei nemzeti ünnepet "elsősorban belső, nem pedig külső" veszély fenyegeti.