Kifőzdékben keresik az illegális bevándorlókat

Infostart
2009. augusztus 18. 11:40
Németország közkedvelt bevándorlási cél a harmadik világban. Kínából is sokan próbálnak bejutni Németországba - és ezt az embercsempészek ott nyerészkedésre használják ki.

A kínai vendéglők már évtizedek óta népszerűek a nyugati országokban, így a német városokban is bőven akad belőlük. Embercsempészek ebben jó lehetőséget láttak a gyors meggazdagodásra, legalábbis erre utal a német bűnüldöző szervek által most feltárt ügy, amelynek két kínai férfi és egy nő a főszereplője.

Õket Hannoverben tartóztatta le a rendőrség még az év elején. Időközben öt német tartományban tartottak razziákat és több mint ezer kínai vendéglőben, illetve magánlakásban koboztak el terhelő adatokat.

Ezekből kiderült, hogy a három cinkostárs tízezer euró ellenében gondoskodott kivándorolni vágyó honfitársaik szabályos németországi beutazásáról. Mint különleges kulináris ismeretekkel rendelkező szakácsok kaptak munkavállalásra is jogosító vízumot, azonban nem előkelő vendéglőkben főztek ínyencségeket, hanem jórészt kínai kifőzdék konyháiban kellett éhbérért robotolniuk.

Nyelvismeret híján nem mertek a hatóságokhoz fordulni a rabszolgamunka miatt, így éveken át alig három eurós órabérért, heti szabad nap nélkül tengették az életüket, miközben munkaadóik a szociális feltételek teljesítését igazoló dokumentumokkal látták el a hatóságokat és zsíros hasznot zsebeltekbe.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást