Nehéz idők várnak még a bankokra

Infostart
2009. augusztus 17. 21:38
A német nemzeti bank elnöke óvott a túlzott derűlátástól a pénzügyi válság leküzdését illetően és rámutatott arra, hogy a bankokra még nehéz idők várnak egyes vállalatok csődbejutása miatt. Utalt arra is, hogy a konjunktúra lassú élénkülését komolyan fékezheti a munkanélküliség erősödése

Axel Weber fenntartással nyilatkozott a szövetségi statisztikai hivatal múlt héten közzétett jelentéséről, amelyben a nemzeti össztermelés
lassú növekedéséről adott hírt.

A nemzeti bank elnöke szerint a lassú fellendülést erősen visszavetheti a munkanélküliség további növekedése, ami szükségszerűen együtt jár a fogyasztás csökkenésével, közvetve pedig a kereskedelmi forgalom hanyatlásával.

Axel Weber a müncheni Süddeutsche Zeitungnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy egyes vállalatok csődje súlyos csapást mérhet a velük kapcsolatban álló bankokkal, mert nem fogják tudni törleszteni hiteleiket.

Mint a nemzeti bank elnöke úgy fogalmazott, a pénzintézeteket fázis-késéssel éri majd a válság. Utalt azonban arra, hogy a kormány bankmentő intézkedései tompítani fogják a pénzintézeteket sújtó esetleges csapásokat.

Axel Weber tagja annak a tanácsadó testületnek, amely a berlini kormány számára ajánlatokat dolgoz ki a pénzügyi válság leküzdésére.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást