eur:
392.53
usd:
365.93
bux:
66780.28
2024. április 25. csütörtök Márk

Obamát rasszistának tartják

A Fox News új kommentátora egy tévéműsorban azt állította, hogy Barack Obama amerikai elnök rasszista.

Glenn Beck - aki január óta dolgozik a konzervatív hangvételű amerikai hírcsatornánál - kedden, a Fox and Friends (Fox és barátai) című reggeli program vendégeként beszélt az Egyesült Államok első fekete elnökéről.

Mint mondta: Obama olyan emberként mutatkozott be, akiben "mélyen gyökerező gyűlölet él a fehér emberekkel és a fehér kultúrával szemben".

A megjegyzés akkor bukott ki belőle, amikor szóba jött, hogyan reagált az elnök Henry Louis Gates harvardi tudós előállítására.

A fekete bőrű professzort egy fehér rendőr félreértésből őrizetbe vette, amikor betörés gyanúja miatt kiszállt Gates házához. Obama egy sajtóértekezleten előbb úgy értékelte, hogy szerinte a rendőr ostoba módon járt el, ám később békéltető megbeszélésre hívta a professzort és a járőrt a Fehér Házba.

Beck szerint más elnök az eset miatt aligha ugrott volna rá azonnal a rendőrségre. A műsor házigazdája ellenvetésképpen megjegyezte, hogy Obama környezetében túlnyomó részt fehérek dolgoznak. Ám a kommentátor erre úgy válaszolt: "Nem azt mondom, hogy nem szereti a fehéreket... De van egy problémája. Ez az ember szerintem rasszista."

A Fox News illetékesei a csatorna honlapján közzétették, hogy Beck a magánvéleményének adott hangot a műsorban, amihez minden kommentátoruknak joga van. Az általa kifejtettek azonban nem tükrözik a csatorna hivatalos álláspontját.

Korábbi elnökökkel kapcsolatban is megfogalmazták már a rasszizmus gyanúját. George W. Bushról 2005-ben, a New Orleansban pusztító Katrina hurrikán idején jelentette ki Kanye West Grammy-díjas rapper, hogy "nem törődik a feketékkel".

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×