Továbbra is kómában van a roma "trónörökös"

Infostart
2009. július 27. 13:26
Továbbra is kritikus állapotban van az a romániai roma fiú, akit egy prágai kórházban ápolnak. A fiú állítólag a bánáti cigány királyi trón várományosa. A fiú egy tóban fürödve majdnem megfulladt, azóta kómában van.

A cseh médiát élénken foglalkoztatja az eset. A romániai cigány - királyfit a Vinohrady kórház intenzív osztályán ápolják, felépülésére a parkban közel száz roma rokon vár.

A családtagok nem csupán Romániából, hanem Magyarországról, Szlovákiából, sőt Franciaországból és Németországból érkeztek. A CTK hírügynökség szerint a fiú apja Robinson Dimofte, Romániában "több ezer roma királya" és a hagyományok szerint a trónörökös mindig az uralkodó legfiatalabb fia.

Ezért a nagy izgalom és várakozás a fiú egészségi állapotával kapcsolatban. A "trónörökös" kedden fürdés közben majdnem megfulladt a Prágától északra lévő Mladá Boleslav melletti tóban. Azóta komában van és lélegeztető gépekre és művesére van kapcsolva.

A váratlanul létrejött s egyre növekvő roma tábor meglepte az amúgy nyugodt fővárosi negyed lakosságát és hatóságait. A városrész polgármesteri hivatala éjszakára helyet biztosított a romáknak az egyik fővárosi kempingben, a költségeket gyűjtésből állták, ám mától a kiadásokat már maguknak a romáknak kellene fizetniük.

A kórház szóvivője szerint egyelőre kizárt, hogy a fiút Romániába szállítsák.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást