eur:
393.67
usd:
369.07
bux:
65762.96
2024. április 23. kedd Béla

Külföldi áldozata is van a horvátországi vasúti szerencsétlenségnek

Kórházi forrás szerint két külföldi áldozata is van a pénteken történt horvátországi vasúti szerencsétlenségnek, amelyben hatan meghaltak és ötvenöten megsérültek.

A spliti kórház illetékese szombaton közölte, az áldozatok között van egy francia nő és egy spanyol-szerb kettős állampolgárságú férfi. A horvát televízióra hivatkozó AFP hírügynökség viszont három külföldi halottról adott hírt: egy francia nőről és két spanyol-szerb állampolgárságú személyről.

A baleset 55 sérültje közül tizenhárman még kórházban vannak, de egyiküknek az állapota sem életveszélyes - közölték helyi illetékesek. A sérültek között tizenkét külföldi van: négy francia, két ausztrál, valamint egy-egy belga, brit, norvég, pakisztáni, svéd és szlovén állampolgár.

A Zágráb és Split között közlekedő, két kocsiból álló szerelvény pénteken délután siklott ki a déli kikötőváros közelében. A baleset okát vizsgálják, eredmény csak a jövő héten várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×