Vonatbaleset: ostromállapot a spliti kórházban - nincs elég vér

InfoRádió / MTI
2009. július 24. 15:52
Kisiklott a Zágráb és Split között közlekedő személyszállító vonat pénteken. Helyszíni híradások szerint a spliti kórházban ostromállapotok uralkodnak.

Egyes híradások szerint a halálos áldozatok száma meghaladja a hármat, más jelentések hat halottról tesznek említést. A sérültek számát 20 és 40 közé teszik.

Mentők és tűzoltók érkeztek a szerencsétlenség helyszínére. Helyszíni híradások szerint a spliti kórházban ostromállapotok uralkodnak. Az egyik orvos közölte, hogy önkéntes véradásra szólították fel a környékbeli lakosokat, és Zágrábból is vért küldtek a spliti kórházba.

Szlanyinka Anna, Magyarország spliti konzulja az MTI érdeklődésére telefonon elmondta, egyelőre nincsenek információk arról, hogy vannak-e magyar állampolgárok az áldozatok között, legalábbis a horvát hatóságok egyelőre nem adtak róla tájékoztatást.

A konzul folyamatosan figyelemmel kíséri a fejleményeket. Úgy tudja, hogy hat halottja van a szerencsétlenségnek, de a horvát hatóságok egyelőre nem erősítették meg azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint külföldiek is utaztak a vonaton.

A szerencsétlenség miatt ezen a vonalon leállították a vasúti forgalmat, buszokkal szállítják az utasokat.

Jisop Berket, Kastela város polgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy ugyanezen a helyen 1966-ban is történt egy vasúti szerencsétlenség, akkor 33-an haltak meg. Véleménye szerint meg kell tiltani a forgalmat ezen a vasútvonalon, mivel az nem felel meg a közlekedésbiztonsági követelményeknek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Závoczky Péter, a zágrábi magyar konzulátus ügyeletese
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást