Az Adria helyenként már 28 fokos, a Balaton hőmérséklete 24 fok

Infostart
2009. július 24. 22:29
Az Adria hőmérséklete bizonyos helyeken, például Zadar környékén már 28 fok, Dubroviknál ugyanakkor csak 20 fokos a tenger hőmérséklete. A Balaton vize pénteken 27 fokos volt, hétvégére 23-24 fokos vízre lehet számítani.

A legnépszerűbb nyaralóhelyekre igyekvők számára fontos információ a felfrissülést nyújtó vizek hőmérséklete. Magyarországon ilyenkor a legtöbben talán a Balaton és az Adria vizének hőmérsékletét fürkészik.

Az Adria legmelegebb pontja Zadar, ahol a víz 28 fokos. Dubroviknál ugyanakkor csak 20 fokos a tenger hőmérséklete.

Szerbiában egy halálos áldozata van a rekkenő hőségnek: egy 66 éves férfi egy strandon hunyt el. Az országban a kormány utasítására 11-16 óra között nem végeznek nehéz fizikai munkát a szabadban. Dél-Szerbiában tegnap 39-41 fok volt.

A Balaton vizének hőmérséklete pénteken 27 fok volt, a hétvégére várható vízhőfok 23-24 fok. Az előrejelzés szerint a Balaton térségében augusztus első felében igen magas hőmérsékletre lehet számítani.

A prognózis szerint augusztus 20-án megérkezik az immár szokásosnak mondható lehűlés. Az augusztus 15-én és 25-én várható maximális hőmérséklet között akár 10 fok lehet majd az eltérés.

A legkevesebb csapadék a Balatonnál augusztus 10-e és 15-e között várható, a legtöbb esőre augusztus utolsó harmadában lehet majd számítani.

Hanganyag: Nagy Nándor (Újvidék)


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást