eur:
394.83
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Rock and Roll Hall of Fame - az év zenei eseménye

A U2, Eric Clapton és a Metallica is fellép október végén a New York-i Madison Square Gardenben azon a kétnapos szuperkoncerten, amelyet a rock and roll hírességek csarnokának 25 éves fennállása alkalmából rendeznek.

Az év zenei eseményének ígérkezik a Rock and Roll Hall of Fame 25 évét ünneplő jubileumi koncert, amelyen a fellépők természetesen mind a hírességek csarnokának tagjai. A kétnapos rendezvény első napján, október 29-én először Bruce Springsteen az E Street Banddel lép színpadra.

Õt Stevie Wonder, majd a Simon and Garfunkel követi, ezután Paul Simon szólókoncertet is ad, végül a nap programját az amerikai folk rock élő legendái, David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash és barátaik zárják.

A szervezők a második napra is igen erős programot állítottak össze, október 30-án a U2, Eric Clapton, Aretha Franklin és a Metallica koncertezik a Medison Square Gardenben.

A produkció levezénylésében olyan sztárok is közreműködnek, mint a színész Tom Hanks, Cameron Crowe rendező, és Joel Gallen producer, aki az MTV zenecsatorna filmes díjátadóinak megszervezőjeként szerzett nevet magának.

A 25 éves évfordulót ünneplő októberi koncertek időzítése megtévesztő lehet. A hírességek csarnokának díját kiosztó alapítványt ugyanis 1983-ban hozták létre, 600 tagú jelölőbizottság pedig először 1986 januárjában osztotta ki elismeréseit.

A jegyeket jövő héttől kezdik el árulni az Egyesült Államokban, a legolcsóbb kategóriában már átszámítva 15 ezer forintért is lehet belépőt váltani, míg a legjobb helyekért akár 200 ezer forintot is elkérnek, nem beszélve a VIP belépőkről.

Azok számára, akiknek idejük vagy pénztárcájuk nem teszi lehetővé, hogy személyesen részt vegyenek a nagyszabású zenei eseményen, a Rock and Roll Hall of Fame emlékkönyvet és díszdobozos DVD-t is kiad majd az eseményről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×