Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rock and Roll Hall of Fame - az év zenei eseménye

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A U2, Eric Clapton és a Metallica is fellép október végén a New York-i Madison Square Gardenben azon a kétnapos szuperkoncerten, amelyet a rock and roll hírességek csarnokának 25 éves fennállása alkalmából rendeznek.

Az év zenei eseményének ígérkezik a Rock and Roll Hall of Fame 25 évét ünneplő jubileumi koncert, amelyen a fellépők természetesen mind a hírességek csarnokának tagjai. A kétnapos rendezvény első napján, október 29-én először Bruce Springsteen az E Street Banddel lép színpadra.

Õt Stevie Wonder, majd a Simon and Garfunkel követi, ezután Paul Simon szólókoncertet is ad, végül a nap programját az amerikai folk rock élő legendái, David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash és barátaik zárják.

A szervezők a második napra is igen erős programot állítottak össze, október 30-án a U2, Eric Clapton, Aretha Franklin és a Metallica koncertezik a Medison Square Gardenben.

A produkció levezénylésében olyan sztárok is közreműködnek, mint a színész Tom Hanks, Cameron Crowe rendező, és Joel Gallen producer, aki az MTV zenecsatorna filmes díjátadóinak megszervezőjeként szerzett nevet magának.

A 25 éves évfordulót ünneplő októberi koncertek időzítése megtévesztő lehet. A hírességek csarnokának díját kiosztó alapítványt ugyanis 1983-ban hozták létre, 600 tagú jelölőbizottság pedig először 1986 januárjában osztotta ki elismeréseit.

A jegyeket jövő héttől kezdik el árulni az Egyesült Államokban, a legolcsóbb kategóriában már átszámítva 15 ezer forintért is lehet belépőt váltani, míg a legjobb helyekért akár 200 ezer forintot is elkérnek, nem beszélve a VIP belépőkről.

Azok számára, akiknek idejük vagy pénztárcájuk nem teszi lehetővé, hogy személyesen részt vegyenek a nagyszabású zenei eseményen, a Rock and Roll Hall of Fame emlékkönyvet és díszdobozos DVD-t is kiad majd az eseményről.