eur:
392.88
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Öngyilkossági hullámot indított el a kilátástalanság

Az elmúlt 24 órában Belgrádban négy öngyilkosságot követtek el. Szakértők szerint Szerbia mentális állapota jelentősen megromlott az elmúlt 20 évben, és részben ezzel magyarázható, hogy az öngyilkosságokat illetően Szerbia a 13. helyen van a világon.

Egy nap alatt négy öngyilkosság történt Belgrádban, ez pedig indokolttá tette a szakemberek reagálását is. Mivel 50 évesnél idősebb emberek van szó, a pszichológusok nemcsak a gazdasági válságot és a kánikulát okolják, kiemelik azt is, hogy Szerbia több súlyos periódust élt át az elmúlt két évtizedben.

Az ország túlélte a hiperinflációt, a nemzetközi zárlatot, és polgárai megvívták a véres délszláv háborút. Szerbia elveszítette Jugoszláviát és Montenegrót, majd Koszovót is. Ezt a helyzetet csak tetézi a súlyos gazdasági válság, a növekvő munkanélküliség és a kilátástalanság.

Nem mondható jellemzőnek, hogy négyen követnek el öngyilkosságot 24 óra alatt, de szakértők figyelmeztetnek, hogy az öngyilkosságokat illetően Szerbia a 13. helyen van a világon. A legtöbb öngyilkosságot az észak-bácskai Szabadkán és környékén követik el.

Hanganyag: Nagy Nándor (Újvidék)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 18:44
×
×
×
×