eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk

Zelaya ismét a visszatérését tervezi Hondurasba

Ismét a visszatérését tervezi Hondurasba az országból hetekkel elűzött volt államfő. Manuel Zelaya azt mondta: elfogadja az ügyben közvetítő Costa Rica-i elnök javaslatát a nemzeti egységkormány megteremtéséről.

A most Nicaraguában tartózkodó volt elnök annak ellenére kíván hazatérni, hogy a hondurasi ideiglenes kormányzat ezt továbbra is elutasítja.

A hondurasi válságban közvetítő Nobel-békedíjas Costa Rica-i államfő, Oscar Arias azt javasolta: hozzanak létre nemzeti egységkormányt és a június 28-án államcsínnyel a hatalomból eltávolított Manuel Zelaya eredeti mandátuma lejártáig, vagyis 2010 januárjáig - lássa el tisztségét és hirdessenek általános amnesztiát. Az erről szóló tárgyalásokat a tervek szerint még ma folytatják.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×