eur:
394.25
usd:
365
bux:
65619.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Áradások, földcsuszamlások, jégesők sújtják Romániát

Felhőszakadások, szélviharok, jégesők sújtották vasárnap Románia nagy részét, harmincöt megyében estig volt érvényben a sárga jelzésű riasztási fokozat. Több települést már elöntött a víz, nagyobb áradásokra is számítani lehet.

A hét végén szinte az ország egész területén hirtelen szakadt le az "esőfüggöny", megemelkedett a folyók és a kisebb patakok vízszintje. Több megyében már kiöntöttek medrükből a folyók, több helyen a házak belsejében is vízben gázolnak a lakók. Földcsuszamlások is voltak, számos helyen akadozik a közlekedés.

A rendkívüli helyzetekkel foglalkozó felügyelőség jelentése szerint jelenleg Konstanca megyében a legsúlyosabb helyzet, ahol már szombaton több mint 388 háztáji gazdaság és a környező terület víz alá került. Konstanca városában több órán át tombolt a vihar, a tengervíz elárasztotta a part menti utakat, a környéken egy ideig a telefonvonalak sem működtek.

A Szeben megyei Racovita településen 50, Bukarest külső kerületeiben 170 háztáji gazdaságot öntött el a víz. A főváros belső részén is több utcát és főútvonalat lepett el az ár, ami kisebb esőzések idején is jellemző a városra az elöregedett csatornahálózat miatt.

A Beszterce-Naszód megyei Kisilván több ingatlan és a községen átvezető út is víz alá került. Az "özönvíz" nem kímélte Fehér megyét sem, ahol néhány útszakaszon a forgalom is leállt. A Fogarasi-hágón földcsuszamlások miatt bénult meg vasárnap a közlekedés.

Több megyében köd lassítja a közlekedést, a látótávolság olykor 50 méternél is kevesebb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar vármegyei székhely térségében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×