Halálosan megsebesített egy férfit egy bika Pamplonában

Infostart
2009. július 10. 14:52
Halálosan megsebesített egy férfit egy bika pénteken a pamplonai bikafuttatáson - jelentették be a fesztivál szervezői honlapjukon. 1995 óta ez első haláleset a minden évben nagy tömegeket vonzó eseményen.

A hétfő óta naponta megrendezett futtatás pénteken veszélyessé vált, mert egy bika elszakadt a csordától. Ez az állat döfött meg úgy egy madridi férfit a nyakán és a mellkasán, hogy az illető belehalt sérüléseibe a kórházban. .

Másik három férfit is felöklelt egy-egy állat pénteken, és további hat ember szenvedett kisebb zúzódásos, horzsolásos sérüléseket. A korábbi napokon is történt tucatnyi sérülés.

A július 14-ig tartó idei fesztiválon minden reggel hat bikát hajtanak át az óváros utcáin az arénáig, ahol este torreádorok végeznek az állatokkal. A vakmerő résztvevők a bikák előtt futva teszik meg a 825 méteres távot, a bikákat ökrök is kísérik. A futtatók egyetlen megengedett "fegyvere" a bikák távoltartására egy összegöngyölt újság. A fesztivál Ernest Hemingway Fiesta, a nap is felkel című 1926-os műve nyomán vált híressé.

Az 1995-ös bikafuttatáson egy 22 éves amerikai, bizonyos Matthew Tassio szenvedett halálos balesetet. 1922 óta 15-en veszették életüket a bikafuttatáson.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szvetnik - bikafuttatás halálos áldozattal
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást