eur:
394.4
usd:
370.17
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Megszólalt az arisztokrata: a kapitalizmus nem tartható fenn

A walesi herceg szerint a kapitalizmus és a fogyasztói társadalom fenntartása gazdasági és ökológiai összeomlásba taszítja a világot. Károly herceg jövőképét környezetvédők és a gazdasági élet szereplői előtt ismertette egy előadás keretében.

Károly számításai szerint az emberiségnek mindössze 96 hónapja maradt arra, hogy megvédje a Földet. A herceg a természetet a világ legnagyobb bankjának nevezte, amelyet azonban nem szabad a végtelenségig kizsigerelni.

A trónörökös arra is rámutatott, hogy a kényelemnek és a fogyasztói társadalmaknak immár vége. Károly a környezet megóvását hangsúlyozta akkor, amikor a gazdasági rendszer működésképtelenségéről beszélt.

Arról is beszélt, hogy még Adam Smith, a modern kapitalizmus atyja is felismerte ennek a gazdasági rendszernek a hiányosságait.

A globális klímaváltozás elleni harc szükségességét hangsúlyozva a trónörökös kiemelte: egyszerre kell leküzdeni a gazdasági rendszer súlyos hiányosságait és megelőzni egy környezeti katasztrófát.

Mindeközben jelentős kritika érte Károlyt amiatt, hogy maga otthoni személyzetét több tucatnyian alkotják, és fontban számolva is százezreket költ évente utazásaikra.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×