Bankvezető titkos megfigyelés alatt

Infostart
2009. július 7. 16:07
A legnagyobb német magánbank, a Deutsche Bank megerősítette, az ezredfordulót követően titkos megfigyelés alatt tartotta egyik vezető munkatársát. A Deutsche Bank nyilatkozata szerint, így akarták elejét venni belső értesülések kiszivárgásának.

A szakszervezettől a bank felügyelőtanácsába delegált Gerald Herrman csaknem egy éven át állt a Deutsche Bank által megbízott detektívek érdeklődésének középpontjában. A pénzintézet ugyanis feltételezte róla, hogy ö juttatja el újságírókhoz a bank belső használatra készült mérlegét.

Miután kiderült, hogy a gyanú teljesen alaptalan volt, a Deutsche Bank leállította a vezetőségi tag kikémlelését, de csupán néhány nappal ezelőtt közölte vele, hogy téves volt a vele kapcsolatban felhozott vád és elnézést kért a történtekért.

Gerald Herrman ezek után közölte a nyilvánossággal, hogy csak akkor tartja elintézettnek az ügyet, ha a Deutsche Bank élén álló Josef Ackermann személyesen kér bocsánatot tőle. A szakszervezet pedig bejelentette, hogy maradéktalan feltárást vár el a banktól, egyben pedig követelte azt is, hogy hozzanak intézkedés hasonló esetek megismétlődésének hatékony megakadályozására.

A közelmúltban több más német nagyvállalatról, így a Telekomról is kiderült, hogy titkos megfigyelés alatt tartotta magas beosztású munkatársait.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást