eur:
395.77
usd:
372.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Elutasították Mario Tadic szabadlábra helyezését

Bolíviai lapjelentés szerint a bíróság elutasította, hogy szabadlábra helyezzék Mario Tadicot, aki terrorista összeesküvés vádjával vizsgálati fogságban van a magyar Tóásó Előddel együtt.

A kérelmet Tadic ügyvédje adta be egyebek között arra hivatkozva, hogy kliensét előzetes bírói végzés nélkül tartóztatták le, az elfogása során a rendőrség túlzott erőszakot alkalmazott, később pedig fizikai és pszichikai kínzásnak és rossz bánásmódnak volt kitéve.

Az üggyel foglalkozó bíró azonban úgy ítélte meg, hogy a kérelem nincs kellőképpen megalapozva, viszont elegendő bizonyíték van arra nézve, hogy Tadic részt vett a Julio Terrazas bíboros rezidenciája ellen április 15-én elkövetett robbantásos merényletben.

A kérelem elbírálásánál jelen volt Tóásó Előd is, aki a korábbiakkal ellentétben nem takarta el az arcát a kamerák elől - közölte szerdán a La Prensa című La Paz-i újság.

A bolíviai-horvát Tadicot április 16-án fogták el a magyar állampolgárságú Tóásó Előddel együtt. A fegyveres rendőri akcióban agyonlőtték a bolíviai-magyar-horvát Rózsa Flores Eduardót, a román állampolgár Magyarosi Árpádot és az ír Martin Michael Dwyert.

Mindannyiukat azzal vádolják, hogy merényletre készültek a bolíviai elnök ellen, és fegyveres csoportok szervezésével szolgálták volna az ország kettészakítására törekvő erőket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×