Napi tíz euróért már kaphat szállást Montenegróban!

Infostart
2009. június 30. 13:00
A montenegrói tengerpart alacsonyabb árakkal igyekszik ellensúlyozni a gazdasági válságot és az egyelőre kedvezőtlen időjárást. Magánházakban első osztályú szobákban már tíz euróért lehet szállást találni. Az ebéd ára átlagban 3-3,5 euró.

Az idegenforgalomból élő montenegróiak azt szeretnék elérni, hogy az idén is legalább annyi vendég legyen, mint az elmúlt idényben. Két nagy ellenféllel kell megküzdeniük: a gazdasági válsággal és az eddigi egyelőre kedvezőtlen időjárással.

A szebb napokat várva a többi között bejelentették, hogy az árakat 25-30 százalékkal mérsékelik, az ellátást magasabb szintre emelik, a strandokat még jobban felszerelik.

Különösen a montenegrói tengerpart északi részén lévő Hercegnovi tett határozott lépéseket, és közölték: nincs olyan versenytárs, amelynél ne tudnának olcsóbbak lenni. Az első osztályú szobákban, a magánvillákban és apartmanokban már tíz euróért kínálnak szállást.

Hercegnoviban és körzetében az ebéd ára 3-3,5 euró (ezer forint) körül van, a kávé fél euró, az üdítők pedig 2 euróba (nagyjából hatszáz forintba) kerülnek. Hercegnovi egyik vendéglátósa bejelentette, hogy az árak húsz százalékkal alacsonyabbak, mint az idény kezdetén. A városban remélik, hogy így nem csökken lényegesen a vendégek száma, és legalább annyian nyaralnak idén is a montenegrói tengerparton, mint tavaly.

A teljes szállodai ellátás napi 25 és 80 euró (7 és 22 ezer forint) között mozog. A montenegrói tengerpartra a legtöbben Szerbiából, Norvégiából és Oroszországból érkeznek, de gyakoriak a magyar turisták is.

Akik autóval indulnak Magyarországról, azoknak a Szerbián át vezető útvonalat ajánlják, nemcsak azért, mert ez rövidebb, hanem azért is, mert Horvátországon keresztül igen magas autópályadíjat kell fizetni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást