Nincs bizonyíték a globális felmelegedésre

Infostart
2009. június 24. 20:20
Egy ausztrál szenátor szerint nincs elég bizonyíték arra, hogy valóban globálisan melegszik az éghajlat, ezért nincs is szükség klímaterv elfogadására.

Steve Fielding ausztrál szenátor meggondolta magát a globális felmelegedéssel kapcsolatban, és azt mondta: nincs elég bizonyíték arra, hogy emelkedik a Földön a hőmérséklet.

A politikus, aki az ausztrál parlament felsőházában a szociális ügyekért felelős, a kormánnyal és a témában neves tudósokkal tárgyalt, és kerek-perec kijelentette: "a globális hőmérséklet nem emelkedik", és nem meggyőzőek a "zöldek tudományok érvei", amelyek alapján Ausztrália egy kibocsátás-kereskedelmi rendszer felállítását tervezi.

A szenátor nagy vitát kavaró írása az után került nyilvánosságra, hogy Ausztrália legnevesebb "klímaszkeptikus" tudósaival is egyeztetett. A politikus tényként közli, hogy az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása nem okoz veszélyes mértékben globális felmelegedést.

Steve Fielding volt az a politikus, aki korábban azt állította: Földünk szempontjából jobb, ha házasok maradunk, mert az egyedülállók életmódja sokkal pazarlóbb. Hozzátette: ha egy házaspár elválik, több szobára, áramra és vízre lesz szükségük, ez pedig megnöveli ökológiai lábnyomukat, vagyis nagyobb mértékben járulnak hozzá a globális felmelegedéshez.