A németek is saját hazájukban nyaralnak idén

Infostart
2009. május 26. 06:00
A németek közismertek utazási kedvükről, amit eddig a pénzügyi válság is csak kis mértékben tépázott meg, így a közelgő nyárra a legtöbben már eltervezték üdülésüket. A nyaralás megszervezésekor azonban a pénztárca vastagsága is fontos szerepet játszik.

A német utazási társaságok szervezetének szóvivője elmondta, hogy a pénzügyi válságból a hazai üdülőhelyek kerültek ki győztesként. A reklámok is főleg azt sugallják, hogy miért kell a drága távoli országok után sóvárogni, amikor a hazai célok hasonló színvonalon, jóval olcsóbb ajánlatokkal kecsegtetnek.

Kiváltképpen az Alpok környéke számít idén az idegenforgalom fellendülésére, de a Keleti-tenger partján lévő kilométer hosszú strandokat kínáló üdülőhelyek iránt is felszökött az érdeklődés.

A szokatlanul meleg május már eddig is ízelítőt adott a lehetőségek kihasználására. A legészakibb német tartomány, Schleswig Holstein turisztikai szervezetének szóvivője megelégedéssel állapította meg, hogy a tengerparti nyaralóhelyek ebben a hónapban minden hétvégén csaknem teljesen megteltek.

Komoly az érdeklődés a Fekete-erdőben lévő nyaralási lehetőségek iránt is - legalábbis erre utalt Baden-Württenberg idegenforgalmi felelőse. A külföldi nyaralási lehetőségek között az előre szervezett utazások állnak a vezető helyen, így változatlanul nagy az érdeklődés a spanyol és görögországi kínálatok iránt.

A magyarországi üdülőhelyek, kiváltképpen az egészségügyi turizmus számára komoly előnyt jelent a forint euróval szembeni gyengesége.

A németek számára igencsak előnyös átváltási kulcs főleg a keletnémetekben ismét nosztalgiát keltett a Balatonnal kapcsolatban, ahol a rendszerváltás előtt az akkor még kettéosztott ország keleti felében élő polgárai a határ túl oldaláról érkezett rokonaikkal találkoztak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást