Gázrobbanás Szibériában - már nyolc halott

InfoRádió / MTI
2009. május 3. 14:23
Nyolcra emelkedett a szibériai Irkutszk lakóépületben történt gázrobbanás halálos áldozatainak a száma, és hét sérültek ápolnak kórházakban - közölte vasárnap az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának helyi hivatala.

A gázrobbanás egy kétszintes faépület első emeletén történt hajnalban. A nyolclakásos háznak 36 lakója volt. A hatóságok szerint feltehetően gázpalack repült levegőbe. A robbanást tűz követte, a háznak a fele összedőlt.

A romok teljes eltakarítása után közzétett jelentés szerint nyolcan haltak meg, s a halálos áldozatok között van két gyerek is.

Legfrissebb jelentések szerint a nyolclakásos háznak 31 lakója volt, a robbanás pillanatában húszan tartózkodtak az épületben, és közülük csak öten úszták meg ép bőrrel a robbanást.

Oroszországban gyakoriak a gázrobbanások, és számos áldozatot követelnek minden évben, mivel az ósdi épületekben a tűzvédelmi előírásokat nem tartják be. Csak a tavalyi év folyamán több mint 200 ezer tűzeset történt, és több mint 15 ezer ember halt bennük.