Megjelent a sertésinfluenza Németországban is

Infostart
2009. április 29. 13:30
Németországban is felütötte fejét a sertésinfluenza. Egy mexikói nyaralásról hazatért, Regensburg környéki lakos vérében kimutatták a kórokozót, de további két embernél is bebizonyosodott a fertőzés gyanúja.

A bajor tartományi egészségügyi minisztérium szóvivője megerősítette, hogy a Robert Koch Intézetben végzett vizsgálat kimutatta egy Regensburg közelében lakó személy esetében a sertésinfluenza-vírust. A szóvivő utalt arra is: két további személyről derült ki, hogy fertőzött.

A hamburgi egyetemen, elkülönített helyen kezelik egyiküket, aki szintén a napokban tért vissza mexikói nyaralásáról.

Berlinben az egészségügyi hatóságok óvnak a pániktól, és hangsúlyozták, hogy egyelőre nem áll fenn a járványveszély, annál is kevésbé, mert az eddigi esetek egyediek, és a Mexikóból hazatérő, gyanús tünetekkel jelentkező személyeket alapos kivizsgálás céljából azonnal elkülönítik.

Becslések szerint havonta átlag 9000 német turista tölti a szabadságát Mexikóban. A berlini Charité Klinika járványügyi szakértője, Detlev Krüger egy interjúban rámutatott arra, hogy Németországban évente közel 20 ezren vesztik életüket "normális" influenzában, illetve ennek szövődményeiben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást