Letartóztattak két fegyverszállítót Bolíviában

InfoRádió / MTI
2009. április 29. 10:28
Bolíviában őrizetbe vették az április 16-án megölt Eduardo Rózsa Flores csoportjának két feltételezett fegyverszállítóját. A bolíviai hírügynökség jelentése szerint a 49 éves Juan Carlos Gueber Brunót, a szélsőjobboldali Santa Cruz-i Ifjúsági Unió tanácsadóját, és egy paraguayi férfit fogtak el.

Tegnap a Magyar Vöröskereszt átutalta a Bolíviában lelőtt Magyarosi Árpád holttestének hazaszállításához szükséges pénzt a feladattal megbízott ottani ügyvédi irodának. Harrach Gábor, a szervezet kommunikációs vezetője elmondta: Magyarországról és Erdélyből érkezett adományokból, valamint a saját segélykeretükből nyújtott előlegből fedezték a költségeket.

Az elhunyt ügyvédje közben megerősítette, hogy Magyarosi Árpád holttestét ma hozzák Santa Cruzból Budapestre, Madridon keresztül. Az erdélyi származású férfit április 16-án egy rajtaütés során lőtték le a bolíviai elnökség kommandósai Eduardo Rózsa Flores magyar-horvát-bolíviai állampolgárral és egy ír férfival együtt. 2 embert, köztük a magyar Tóásó Elődöt őrizetbe vették.

A dél-amerikai ország hatóságai továbbra is azt állítják: egy Evo Morales elnök elleni merényletet tervező csoportot számoltak fel.