Közös cellában Tóásó és Tadic

InfoRádió / MTI
2009. április 20. 13:20
Közös cellába került a csütörtöki bolíviai kommandós akció két túlélője: a magyar Tóásó Elődöt és a horvát származású Mario Tadicot a hétvégén vitték át egy biztonságosabb börtönbe - mondta a külügyi szóvivő.

Szelestey Lajos arról is beszélt: a magyar konzul és a kijelölt ügyvéd ma este újra meglátogatják a terrorizmussal vádolt Tóásó Elődöt a börtönben. A magyar férfit abban az akcióban fogták el a bolíviai hatóságok, amelyikben három férfit lelőttek, köztük Eduardo Rózsa-Florest és Magyarosi Árpádot.

A szóvivő arról is beszámolt, hogy a magyar külügyminisztérium továbbra sem kapott hivatalos információkat a csütörtöki kommandós rajtaütésről a bolíviai hatóságoktól.

Szelestey Lajos azt mondta, hogy az eset nem fogja rontani a két ország kapcsolatait, szerinte a magyaroknak turistaként továbbra is biztonságos Bolíviába utazniuk.

Hozzátette: egyelőre nem lehet tudni, hogy Bolívia magyarországi diplomáciai képviselőjével egyeztet-e a Külügyminisztérium a kérdésben.

Azt sem lehet tudni, hogy a magyar diplomácia együttműködik-e az ügyben szintén érintett ír és horvát diplomáciával. Szelestey Lajos szólt arról is, hogy a bolíviai elnök által kezdeményezett nemzetközi vizsgálat magyar támogatásáról a Külügyminisztérium még nem döntött.