Bezárhat a világ egyik leghíresebb áruháza

Infostart
2009. április 20. 15:38
A világ egyik leghíresebb áruházát, a filmekből is jól ismert berlini KaDeWe-t a bezárás veszélye fenyegeti, mert az üzletet fenntartó kereskedelmi konszern, az Arcandor válságos anyagi helyzetbe jutott. A cég új elnöke átfogó megszorító intézkedésekre készül.

Az Arcandor elnöke egy interjúban elismerte, hogy a kereskedelmi konszern kiadásai az elmúlt hónapokban meghaladták a bevételeket, emiatt még jelentős elbocsátásokkal is számolni kell a tervezett takarékossági intézkedések során.

Karl Gerhard Eick elmondta, hogy az Essenben működő konszernnek tavaly ősszel még sikerült átütemeznie a korábbi adósságok visszafizetési határidejét, most azonban újabb hitelek igénylésére kényszerül, ehhez viszont átfogó megszorításokat kell eszközölnie. Ennek keretében fontolóra veszik a berlini KaDeWe és a hamburgi Alsterhaus luxusáruházak eladását.

A Karstadt áruházláncolattól, valamint a Quelle bevásárlási cégtől ugyan nem akarnak megválni, de gazdaságossá tételük érdekében az áramvonalasítás küszöbön áll, ami lényegében komoly elbocsátást jelent.

Hasonló leépítésekre készül az Arcandor a tulajdonában lévő Thomas Cook utazási irodánál is. A pénzügyi válság kirobbanása óta egyfolytában csökken a fogyasztás, valamint az utazások száma.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást