Moldovában elnapolták az eredményhirdetést

Infostart
2009. április 8. 19:36
Moldovában elnapolták a parlamenti választások eredményének kihirdetését, mert a központi választási bizottság elnökét sokkos állapotban kórházba vitték. A testület korábban elutasította a vasárnapi parlamenti választás szavazatainak újraszámolására vonatkozó kérelmet.

A liberális ellenzék vitatja a nagy kommunista győzelmet mutató előzetes eredményt, és csalást emleget. Ezzel egyidőben a rendőrség hajnalra ellenőrzése alá vonta a parlament és az elnöki hivatal épületét, amelyet a tüntetők tegnap feldúltak. Tegnap a rendőri alakulatok és a legalább tízezer fős tiltakozó tömeg összecsapásában mintegy 200-an sérültek meg, köztük 96 rendőr. Csaknem 200 embert őrizetbe vettek.

A moldovai államfő ma bejelentette: vízumrendszert vezetnek be Romániával szemben, és nemkívánatos személynek nyilvánítja Bukarest kisinyovi nagykövetét. Vladimir Voronin szerint az országban zajló folyamatokba túlzottan belekeveredett Románia. Elemzők felhívták a figyelmet arra: az intézkedést azután hozták, hogy a moldovai tüntetéseken olyan jelszavak hangzottak el, amelyek Moldova Romániához való csatlakozására szólítottak fel.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Moldova - szakértõ
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást