Berlusconi: a fedél nélkül maradtak fogják fel helyzetüket hétvégi sátorozásként

InfoRádió / MTI
2009. április 8. 09:29
Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök azt tanácsolta szerdán az ország középső részét megrázó földrengés fedél nélkül maradt áldozatainak, hogy helyzetüket próbálják meg hétvégi kempingezésként felfogni. Már 250 halottja van a természeti katasztrófának, tizenegy áldozatot még nem sikerült azonosítani - jelentette szerda reggel az ANSA olasz hírügynökség a polgári védelemre hivatkozva.

A Richter-skála szerint 5,8-es erősségű, hétfő hajnali földmozgásban a legutóbbi adatok szerint 17 ezer ember vált hajléktalanná. Többségük a rengés epicentrumához közeli L'Aquila város peremén emelt sátortáborokban talált átmeneti szállást, több százan pedig autójukban töltötték a természeti csapás utáni harmadik éjszakát is.

"Tulajdonképpen nem szenvednek hiányt semmiben, van számukra orvosi ellátás, kapnak meleg ételt, és a szállásuk ugyan átmeneti, de éppen ezért a legjobb az lenne, ha hétvégi sátorozásként fognák fel azt" - mondta Berlusconi a német n-tv hírtelevízió jelentése szerint.

Az olasz kormányfő szerdán ismét a katasztrófa sújtotta övezetben lesz. Előző nap úgy nyilatkozott, hogy a mentést "48 órán belül" befejezik, mert biztosak abban, hogy már nincsenek emberek a romok alatt.

Az elmúlt két napban 150 embert mentettek ki élve a romok alól. A legutóbbi túlélőt, egy 20 éves diáklányt 42 órával az első földlökések után, kedd este emelték ki egy összeomlott épület törmelékei alól L'Aquila belvárosában.