Valóságshowban keresnek kancellárt Németországban

InfoRádió / MTI
2009. április 6. 07:52
A határidő lejártáig több mint 2500 pályázó jelentkezett a ZDF német közszolgálati televízió "Ich kann Kanzler" (Én is lehetek kancellár) című műsorába, a versenyben politikai tehetségükről adhatnak számot a jelöltek.

A tévécsatorna olyan 18 és 35 év közötti személyek jelentkezését várta, akik érdeklődnek a politika iránt. Az interneten beérkező pályázatokról szólva a csatorna főszerkesztője elmondta: azok jelentős politikai érdeklődésről és a az ország politikai rendszeréről szóló komoly ismeretekről tanúskodnak.

Egy előzetes válogatást követően 40 versenyző jut tovább, a zsűri végül Berlinben választja ki a végső négy résztvevőt. A zsűriben Bréma korábbi szociáldemokrata polgármestere, Henning Scherf, Günther Jauch népszerű televíziós műsorvezető és Anke Engelke híres humorista foglal helyet.

Nem Németország az első, ahol reality show kereteiben adnak lehetőséget a politika iránt érdeklődőknek. Az eredetileg "The Next Great Leader" (A következő jelentős vezető) címet viselő műsor új, és friss politikai reménységek felbukkanására adott lehetőséget. A műsor Kanadában már két évadot ért meg. Az észak-amerikai országban "Canada,s Next Great Prime Minister" (Kanada következő jelentős miniszterelnöke) címmel keresték a tehetségeket.