Cipővel dobálták meg Bush és Juscsenko portréját az orosz hazafias ifjak

Infostart
2009. április 4. 08:00
Egy orosz ifjúsági szervezet cipődobáló versenyt rendezett, a céltáblák George Bush, Viktor Juscsenko és Mihail Szaakasvili voltak.

Egy oroszországi ifjúsági mozgalom (Nási- Mieink) aktivistái a napokban amerikai példára cipődobálási versenyt rendeztek - írja a Kárpátinfo.net. A célpontok Viktor Juscsenko, Mihail Szaakasvili és George Bush voltak. Az akciót a Puskinszkij téren rendezték, azon Szergej Markov, az Orosz Állami Duma képviselője is részt vett.

Juscsenko mindent megtett annak érdekében, hogy a két ország eltávolodjon egymástól. Csak gyűlöletet szított a két ország állampolgárai között - jegyezte meg Markov. Bush "megértette" hogy itt az ideje a távozásnak, ideje, hogy a többiek is megértsék - jelentette ki egyik aktivista.

A Podrobnosti.ua internetes hírportál információi szerint a legtöbb találat Mihail Szaakasvilit érte. A Moszkvai Ukrán Nagykövetségen mélyen elítélték az akciót.

Nemrég három év börtönre ítélték Muntazir al-Zaidi újságírót, aki decemberben hozzávágta a pár cipőjét George Bushhoz. A lábbelik azóta az iraki ellenállás jelképévé váltak.