Otthon töltik büntetésüket az olaszországi román bűnelkövetők

Infostart
2009. február 22. 10:00
Hamarosan 33 olaszországi román állampolgárt szállítanak haza, hogy - Franco Frattini olasz külügyminiszter szavaival élve - "ne az olasz adófizetők pénzén" töltsék le börtönbüntetésüket. Az utóbbi időben a számos román által elkövetett bűncselekményre, egyre többször támadnak meg itáliai románokat.

Hazaviszik Romániába az Olaszországban bűncselekményeket elkövető román állampolgárokat - jelentette be a bukaresti külügyminiszter, Cristian Diaconescu a Krónika híradása szerint. Hamarosan így 33 elítélt költözhet az olaszból román börtönökbe. Franco Frattini olasz külügyminiszter januárban találta azt mondani, hogy küldjék haza ezeket az embereket, mégse az olasz adófizetők pénzén tartsa el őket az állam.

A román nagykövetség ugyanakkor 22 jelentés készül átnyújtani az olasz diplomácia vezetőjének román állampolgárok ellen Olaszországban elkövetett bűncselekményekről.

Olaszországban az elmúlt hetekben románok által elkövetett bűncselekmény-hullám románellenes atrocitásokhoz vezetett. négy román állampolgár megtámadott egy fiatal párt a Rómához közeli Guidoniában, a férfit megverték és bezárták gépkocsija csomagtartójába, a 21 éves lányt pedig megerőszakolták. A napokban két román állampolgár egy 14 éves lányt is megerőszakolt, és többször fordult már elő, hogy öregasszonyokat is megbecstelenítettek. Olaszországban egymillió román él.