Világsztárok is sokat veszítettek az évszázad csalásával

Infostart
2009. február 6. 10:00
Világhírű filmsztárok is vannak a Madoff-botrány vesztesei közt. Az üzletember gigantikus csalásának áldozatai között szerepel John Malkovich, Kevin Bacon, Uma Thurman vőlegénye, Arpad Busson, de még Madoff felesége, fiai, testvére és a jogásza is.

John Malkovich és Kevin Bacon is sokat veszített a Madoff-ügy kapcsán. Malkovich és Bacon mellett John Denver énekes egész családja, Arpad Busson alapkezelő, akinek Uma Thurman színésznő a menyasszonya, Madoff öt rokona - a felesége, a fiai, a testvére és  jogásza, Ira Sorkin - is vesztett az ügyön.

Madoff évek óta folytatott gigantikus csalására december közepén derült fény, amikor az üzletember bevallotta, hogy vállalkozása egy nagy hazugság. A 70 éves üzletember kiemelkedően magas hozamot ígérve vonzotta magához a befektetőket - bankokat, befektetési alapokat és magánszemélyeket egyaránt -, és az új befektetésekből fizette ki az előző befektetői kört.

Az áldozatok listáját egy 162 oldalas dokumentum tartalmazza. Vannak, akiket többször is fölsorolnak, talán azért, mert több számlájuk is volt. A listát a dallasi AlixPartners LLP készítette. A vállalat vizsgálta felül Madoff cégeinek likviditását.

Az ügyészek szerint Madoff eddig a befektetők pénzéből ötvenmillió dolláros veszteséget ismert el. Madoff jelenleg házi őrizetben van - többmilliós dolláros hajlékában. A csalásra csak akkor derült fény, amikor két fiának bevallotta azt - ők jelentették föl a rendőrségen.