Indiai merényletek: megkínozták a zsidó áldozatokat

Infostart
2008. december 2. 13:18
Megkínozták áldozataikat az indiai terrorista támadások elkövetői - legalábbis a holttesteken talált nyomokból erre következtetnek a törvényszéki orvosok. A halottak azonosítására egy brit és egy izraeli szakértőcsapat is a helyszínre érkezett. A külföldi áldozatok közt feltűnően sok volt az izraeli.

A mumbai merényletekben megölt izraeli állampolgárok aránytalanul nagy részét teszik ki a külföldi áldozatoknak.

A zsidó közösség azért gyűlt össze a düledező mumbai zsinagógában, hogy megemlékezzen Gavriel Holtzberg rabbiról és feleségéről, Rivkáról, akik a Deccan Mudzsahiddek által megtámadott kulturális központot vezették.

A házaspár fia, Moshe túlélte a támadást, miután a dajkája, Sandra Samuel  elmenekült vele tíz órával a túszejtés után. Moshét izraeli nagyszülei fogadták örökbe.

Kétszer annyi izraeli szakértő tartózkodik a helyszínen, mint brit, akikre amúgy is az egykori gyarmat elnyomóiként tekintenek. Az izraeliek hat halott zsidót azonosítottak, de a szám valószínűleg hamarosan nyolcra nő. A támadásokban összesen huszonkét külföldi halt meg.

Egy törvényszéki csoport vasárnap éjjel érkezett a városba. Öt áldozatot még nem sikerült azonosítani, ezért van szükség rájuk - mondta egy izraeli diplomata. Az orvosok szerint ráadásul az áldozatokat, akiket hidegvérrel végeztek ki, haláluk előtt megkínozták.

A terroristacsoport egy halászhajó kapitányának is elvágta a torkát az Arab-tengeren. A rendőrség szerint pedig az Oberoi hotel folyosóján 17 embert végeztek ki sorban egymás után. A pályaudvaron pedig fejen lőttek egy embert, aki éppen vizet vitt nekik.