A diktátornak még az árnyéka sem áll jól

Infostart
2008. november 7. 13:02
Alapos kételyek merültek fel az észak-korai vezetőről nyilvánosságra hozott legutóbbi képek hitelességét illetően. A Kim Dzsong Ilt katonák társaságában ábrázoló képeken ugyanis az látszik, hogy a diktátor árnyéka más szögben vetül, mint a képen látható többi személyé.

Hamisítás vagy csodálatos gyógyulás? - ez a kérdés vetődik fel a Kim Dzsong Ilről nyilvánosságra hozott legutóbbi képek kapcsán.

Korábban amerikai és dél-koreai hírszerzési tisztviselők azt állították, hogy az észak-koreai vezető augusztusban szélütést kaphatott, ám ezt Észak-Korea határozottan cáfolta. Hogy bebizonyítsák, a Kedves Vezető él és virul, a héten újabb fényképeket hoztak nyilvánosságra - ezeken a kommunista állam elnöke katonai egységeket látogat meg.

A fotók alaposabb megvizsgálása után azonban feltűnhet, hogy Kim Dzsong Il árnyéka más szögben vetül, mint a mellette álló katonáké. Ezen kívül körülette nem látszik a dobogó vízszintes fekete csíkja, ami azt a gyanút erősíti, hogy csak rámontírozták a képre.

A vezető egészségi állapotával kapcsolatban számtalan találgatás látott napvilágot azt követően, hogy nem jelent meg Phenjanban a szeptember 9-i nagy díszszemlén, amelyen az észak-koreai kommunista rendszer fennállásának 60. évfordulóját ünnepelték. A dél-koreai hatóságok szerint Kim Dzsong Ilt megoperálták.

Múlt hétfőn a japán Fuji tévé egy férfiről közölt felvételeket, amelyeket Párizsban készítettek. A rajta szereplő személy Kim Dzsong Nam, az észak-koreai vezér legidősebb fia, aki egy párizsi kórházban egy idegsebésszel találkozott, és később az orvos Phenjanba utazott észak-koreai kísérettel.