Megették halott társukat, hogy életben maradjanak

Infostart
2008. november 4. 10:30
Megették halott társukat azok a tengeren hánykolódó dominikaiak, akik Puerto Ricóba indultak. Miután azonban a kapitány otthagyta a hajót, elvesztek és két hétig hánykolódtak a tengeren.

Úgy maradt életben öt bevándorló tizenöt napon keresztül a tengeren hánykolódva, hogy megették halott vezetőjüket. A csapatot a Dominikai Köztársaság partjainál találták meg, Puerto Ricóba tartottak volna. Más hallottak testét a tengerbe dobták, csak az utolsót tartották meg, hogy ne haljanak éhen.

A dominikai turisztikai miniszter, Francisco Javier Garcia elmondta, hogy a menekültek egyike meghalt a kórházban, a többi négy viszont jól van.

Összesen harminchárman indultak útnak Dominikáról Puerto Ricóba. Azt követően vesztek el a tengeren, hogy a kapitány elhagyta a hajót. A dominikai hatóságok azután kezdtek el nyomozni utánuk, hogy a hozzátartozók jelentették eltűnésüket.

Az öt túlélőt az Egyesült Államok parti őrségének helikoptere mentette ki szombaton. Kiszáradtak és földagadt a lábuk, de remélhetőleg fölépülnek. Azt még nem lehet tudni, hogy letartóztják-e őket.