Apja szeme láttára lőtte fejbe magát a nyolcéves gyermek

Infostart
2008. október 28. 15:52
Halálosan megsebesítette magát egy amerikai fegyverklubban egy nyolcéves kisfiú, amikor a kommandós bevetésekről ismert Uzi géppisztolyt adtak a kezébe. Az eset ismét kérdéseket vet fel az amerikaiak fegyverhez való viszonyáról.

Jelentések szerint a nyolcéves fiú egy tökre akart lőni az Uzival egy massachusettsi fegyverklub rendezvényén. Az édesapja éppen a fényképezőgéppel volt elfoglalva, amikor az első lövés után a kommandósok és gengszterek által is kedvelt fegyver visszarúgott, a cső felfelé fordult és a kisfiú fejbe lőtte magát. Mindez egy oktató szeme láttára történt.

Chrisopher Bizilj a kórházban belehalt sérüléseibe. A Westfield Lövészklubban történt tragédia ismét ráirányítja a figyelmet az amerikaiak fegyverekhez való viszonyára. Az első reakciók inkább arról szóltak, hogy miért kellett egy kisfiú kezébe ilyen veszélyes fegyvert adni.

A 9mm-es Uzit arra tervezték, hogy rövid idő alatt a lehető legtöbb lövést lehessen leadni vele, hogy szinte ontsa magából a lövedéket. Christopher bátyjával és édesapjával vett részt a rendezvényen és jelentések szerint már korábban lőtt pisztollyal és puskával, de automata fegyverrel még nem.

A helyi rendőrség balesetként kezeli az ügyet, de megkezdte annak kivizsgálását, hogy az oktatók, a klub és az apa fegyvertartási engedélye rendben volt-e. A massachusettsi helyi törvények szerint engedélyre van szükség a lőfegyverek birtoklására, ám az automata eszközök, tehát géppisztolyok engedélyeztetését egy szövetségi szerv végzi.

A géppisztolyos eseményre más államokból is érkeztek érdeklődők. A klub weboldalán ez a szöveg volt olvasható: "Teljesen legális és jó szórakozás - fegyvertartási engedély nélkül is részt lehet venni! Okleveles oktató segít a lövészetben, de a fegyver a te kezedben lesz! Totális géppisztolyos Rock and Roll!"

Az eset annál is furcsább, mert az északi Massachusetts államban a legszigorúbbak a fegyvertartási és használati törvények az Egyesült Államokban. Gyerekek akkor lőhetnek fegyverrel, ha szülőjük ebbe beleegyezett és oktató felügyeli őket.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást