Malina Hedvig igazat mond

Infostart
2008. október 22. 21:20
Malina Hedvig úgy döntött: nem megy hazugság vizsgálatra, és a főügyészségen sem magyarázza meg döntését. Emiatt komoly pénzbírsággal sújthatják.

A volt nyitrai diáklány ügyvédje, Roman Kvasnica tegnap levélben válaszolt a főügyésznek, és kifejtette: mivel a hazugságvizsgálat, mint bizonyítási módszer nem szerepel a szlovák büntető törvénykönyvben, ennek megtagadása, vagy az, hogy védence nem jelenik meg a főügyészségen, nem ütközik törvénybe.

A főügyészségi vizsgálatot vezető Jaroslav Kozolka ugyanis rendőrségi előállítással, vagy ötvenezer koronás, azaz több mint 400 ezer forintos bírsággal fenyegette meg Hedviget, amennyiben a felszólításnak nem tesz eleget.

Roman Kvasnica levelében felhívja a figyelmet arra, hogy az ügyész törvény sért és káoszt teremt, amikor olyan vizsgálaton való részvételt követel meg védencétől, amelynek eredménye nem számít törvényes bizonyítéknak.

Az ügyvéd levelében felszólította az ügyészséget, ne tájékoztassa félre a nyilvánosságot a tekintetben, hogy a vizsgálatot már befejezték. Mint írja, még nem hallgatták ki a védencét annak idején kezelő valamennyi orvost és a szakértőket sem.

Az igazság kiderítésének legnagyobb akadálya a védőügyvéd szerint az, hogy a mai napig senki sem tisztázta, vallomásai mely részében hazudott Malina Hedvig, akit saját állítása szerint 2006 augusztusában két bőrfejű fiatal azért vert meg, mert magyarul beszélt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást