Részrehajlóak a magyar hatóságok?

Infostart
2008. október 14. 12:57
A magyar hatóságok részrehajló eljárására panaszkodik a romániai fuvarozók két egyesülete. Egyikük a hónap végére tiltakozó útblokádot helyezett kilátásba.

A román kamionsofőröket mindig a kiszabható maximális bírsággal sújtják a magyar hatóságok - állítja a román kamionos fuvarozók egyik egyesületének alelnöke. Az összesen ötezer kamiont birtokló 190 fuvarozó céget képviselő Europa 2002 Egyesület vezetősége Aradon tanácskozott, és megállapította, hogy a magyar hatóságok részrehajlóan járnak el a román fuvarozókkal.

Ugyanazokért a kihágásokért a román kamionosoknak a maximális, a magyaroknak viszont legtöbb esetben a minimális bírságot kell kifizetniük. Az egyesület arról döntött, hogy találkozókat kezdeményez a magyar határrendészet, pénzügyőrség és rendőrség vezetőivel, hogy tájékoztassák őket a tapasztalt visszaélésekről.

Annak a lehetőségét is felvetették, hogy a román kamionok ezentúl Magyarország kikerülésével, Szerbián keresztül induljanak Nyugat-Európa felé.

Egy másik egyesület, mely elsősorban az Erdélyből Budapestre menetrend szerinti autóbuszjáratokat működtető cégeket tömöríti, a hónap végére útelzárást is kilátásba helyezett.

A többnyire magyar nemzetiségű erdélyi autóbuszos szállítók úgy vélik, a magyar hatóságok törvénytelenül adtak erdélyi útvonalengedélyt a magyarországi Orangeways társaságnak. Utóbbi olcsóbb jegyáraival és jobb utazási feltételek biztosításával, az utasok jelentős hányadát elcsábította el az erdélyi versenytársaktól.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást