Ötven év után újra szavaz a 106 éves apáca - Obamára

Infostart
2008. október 13. 10:00
Utoljára ötven éve szavazott a republikánus Eisenhowerre, most a demokrata Obamát választja egy Rómában élő apáca, aki megtartotta amerikai állampolgárságát. Vajon miért döntött így?

Egy 106 éves apáca lehet az amerikai elnökválasztás legidősebb szavazója. Cecilia Gaudette nővér utoljára 1952-ben szavazott, akkor a republikánus Eisenhowerre, most pedig bevallása szerint a demokraták jelöltjét, Barack Obamát választja.

Ugyan nehezen hall, de újságot tud olvasni. "Sose láttam, de Obama jó embernek tűnik, akinek rendben van a magánélete. Ez a legfontosabb" - mondta a nővér.

Mint mondja, a legfontosabbnak a külföldi békét tartja. Ugyanakkor - jegyzi meg - nem izgatja az iraki háború, mivel magát túl kicsinek tartja ahhoz, hogy bármit csináljon. "Isten tudja csak, hogy fog ez végződni. A keleti emberek nagyon mások, mint mi" - mondja.

A nővér ugyanakkor megtartva amerikai állampolgárságát már ötven éve egy római kolostorban él - ez lehet az oka annak, hogy oly sok ideje nem szavazott. Mint mondja, már túl öreg ahhoz, hogy visszatérjen az Egyesült Államokba.