Legkevesebb tizenhatan haltak meg a szanaai támadásban

InfoRádió / MTI
2008. szeptember 17. 12:12
Legkevesebb 16 ember vesztette életét a szanaai amerikai nagykövetség ellen szerdán elkövetett támadásban és az azt követő tűzharcban - közölték jemeni biztonsági források.

Az első hírek szerint a halottak között van a négy támadó is. Rajtuk kívül életét vesztette hat biztonsági őr és négy civil. A külképviselet egyik alkalmazottja szerint a követség munkatársai sértetlenek maradtak.

Egy szemtanú arról számolt be, hogy a külképviselet területét körülvevő fal mellett egy gépkocsi robbant fel, s ugyanabban a pillanatban egy másik autóból fegyveresek tüzet nyitottak az épület biztonsági őreire. A szemtanú szerint a támadók kettő vagy négy aknagránátot is kilőttek. A hatóságok lezárták a környéket, és mentőautók érkeztek a helyszínre. Az autóba rejtett pokolgép robbanása következtében lángba borult az épületegyüttes bejárata.

A szanaai amerikai nagykövetség márciusban is célpontja volt egy aknavetős támadásnak. A támadók azonban célt tévesztettek, és egyik gránátlövedékük egy közeli iskolát talált el. Az akkori támadásban egy rendőr és egy iskoláslány meghalt. Az akciót az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat helyi szervezete vállalta magára.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szvetnik Endre összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást