Sebastian Coe visszahúzza a futócipőt az olimpia kedvéért

Infostart
2008. szeptember 6. 09:30
Ismét futócipőt húz Sebastian Coe, kétszeres olimpiai bajnok atléta, hogy egy műalkotás részeként népszerűsítse a 2012-es londoni ötkarikás játékokat.

Az egykori kétszeres olimpiai bajnok középtávfutó, a 2012-es londoni olimpia szervezőbizottságának vezetője Martin Creed, Turner-díjas brit művész legújabb installációjában fog végigfutni a Tate Galéria előcsarnokában. A különös művészeti alkotással indul ugyanis a kulturális olimpia, amely során négy éven keresztül programokkal népszerűsítik a 2012-es ötkarikás játékokat.

Az 51 éves Sebastian Coe szeptember 26-as és 28-a között lesz látható a Tate-ben, és várhatóan Jonathan Edwards, korábbi olimpiai bajnok hármasugró is csatlakozik a kezdeményezéshez.

"Szomorúan azt hiszem, hogy a sprintelés már nem fog menni, ez inkább egy bicegés lesz a Tate-en keresztül. Nem vagyok benne biztos, hogy könnyű lesz, de jól fogok szórakozni" - mondta a londoni olimpia szervezőbizottságának vezetője.

A kulturális olimpia keretében Shakespeare-fesztivált és több utcai karnevált is rendeznek a brit fővárosban. A rendezvény költségvetése 40 millió font, de sokan úgy vélik, ezt a pénzt a tömegsportra vagy létesítményekre kellett volna költeni.