Két férfi várta éjszaka az iskola lányvécéjében

Infostart
2008. szeptember 5. 09:33
Kiment éjszaka az iskola lányvécéjébe, de ott két férfi várta azt az ausztrál tanulót, akit arra kényszerítettek, hogy levetkőzzön, majd így készítettek róla fotókat. Az eset hatására Dél-Ausztráliában újra föllángolt a vita az iskolák biztonságáról.

Két férfi lopózott be egy ausztráliai bentlakásos általános iskola kollégiumának női vécéjébe, és amikor egy lány benyitott, arra kényszerítették, hogy levetkőzzön, majd fényképeket készítettek róla. A szülőket még aznap értesítették az esetről.

Az elkövetők szabadlábon vannak, az iskola mégsem hozta nyilvánosságra az incidenst, de aztán mindenki értesülhetett róla, mivel a tanárok megkongatták a vészharangot az iskolák biztonságával kapcsolatban.

Dél-Ausztrália oktatási minisztere, Jay Weatherill elrendelte, hogy tekintsék át újra az iskolák biztonságával kapcsolatos szabályzatot, Mint kifejtette, ugyan azt épp tavaly szigorították, a mostani eset fényében megvizsgálják, hogy azok mennyire adekvátak. (Ausztrália szövetségi állam, minden tagállamnak saját kormánya van a központi kormányzat alatt.)

"Amikor ilyeneket hall az ember, fölmerül benne a kérdés, vajon mennyire biztonságosak az iskoláink" - jegyezte meg egy neve elhallgatását kérő tanár.

Az ellenzék szóvivője szerint a tagállami kormánynak nyilvános figyelmeztetést kellett volna közzétennie, és ajánlásokat kellett volna megfogalmaznia az iskolák számára azzal kapcsolatban, miként előzhetik meg a hasonló eseteket.