Internacionalista tömegrandit szervezne az államtitkár

Infostart
2008. szeptember 2. 10:22
A távol-keletről hozatna menyasszonyjelölteket a szerb férfiaknak az ország népjóléti minisztériumának államtitkára. Kezdeményezésétől saját minisztere is elhatárolódik, az államtitkár azonban úgy látja: a lakosságszám csökkenését csak 100 ezer ázsiai nő tudná megállítani.

Szerbiában az egyik államtitkár azt kezdeményezte, hogy az agglegények számára a távol-keletről hozzanak mintegy 100 ezer menyasszonyt, sok férfi ugyanis képtelen menyasszonyt találni.

Az államtitkár egyből a nyilvánosság középpontjába került javaslatával. A férfi elsősorban a buddhista ázsiai országok asszonyaira gondolt, elsősorban Vietnámból vagy Malajziából várna hölgyeket. Mint mondta, a buddhizmus igen közel áll a pravoszláv vallás békeszerető eszméihez.

Szerbiában elsősorban a falvakban élő férfiak számára nehéz élettársat találni, mert a lányok a városokba igyekeznek.

Az államtitkár azt nyilatkozta: Szerbia lakosságának száma évente mintegy 30 ezerrel csökken, ezért a népszaporulat serkentése fontosabb még Koszovó problémájánál is.

Azt is hangsúlyozta, hogy egyéni véleményéről van szó, amely szerint a a szerb kormány csak megszervezné az érdekeltek találkozását, szó sincs arról, hogy emberkereskedelemmel foglalkozna.

A szerb népjóléti miniszter elhatárolta magát a kezdeményezéstől, hangsúlyozva, hogy ez a probléma nem a szóban forgó minisztérium határkörébe tartozik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást