Menekülttáborban erőszakolták meg a diákot

Infostart
2008. augusztus 30. 18:26
Nemi erőszak áldozata lett egy Angliában élő 31 éves kanadai diák a franciaországi Calais egy menekülttáborában. A hatóságok keresik a tettest, akitől ujjlenyomatuk és DNS-mintájuk is van. A nő fotózni ment a csak "dzsungelnek" hívott táborba.

Megerőszakoltak egy 31 éves kanadai diákot egy Calais-hoz közeli, emigránsokkal teli táborban. A lány élete nagy részét Angliában töltötte. Akkor támadták meg, amikor a tábor "dzsungelnek" nevezett részén fotózott. A tábor lakói arra várakoznak, hogy áthajózhassanak Nagy-Britanniába. A tábor erdős vidéken fekszik, közel a komphoz.

Az esetet követő sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a nyomozóknak megvan a gyanúsított ujjlenyomata és a DNS-mintája is; valószínűleg a Közel-Keletről jött. Ugyanakkor attól tartanak, hogy elhagyta a környéket, és vagy Angliába, vagy Hollandiába, esetleg Belgiumba menekült.

Fantomképet küldtek róla az Interpolnak, a francia kikötőknek és a brit hatóságoknak is, de nyilvánosságra nem hozzák. A rendőrség szerda óta száz embert kérdezett ki, de mindegyiküket szabadon engedte.

A rendőrség megjegyezte: a "dzsungel" veszélyes hely, nagyon óvatosnak kell lennie annak, aki belép oda. Lakói nagyrészt illegális bevándorló férfiak, akiknek sem munkájuk, sem otthonuk nincsen.

A menekülteknek élelmet osztó szervezet vezetője azt mondta: nem szabadna egy önkéntesnek sem a táborban tartózkodnia este hat után. Csapata a táborban és az akörüli erdőben négyszázötven menekültet számolt össze, nagy részük afgán, kurd, iráni és afrikai.

A hatóságok és a karitatív szervezetek azt tervezik, hogy építenek egy menekültközpontot, hogy az emmigránsok ne a kikötőváros utcáin aludjanak.