Harmadszor is az élen végzett a német kancellár

Infostart
2008. augusztus 28. 17:43
Az amerikai Forbes magazin ezúttal is Angela Merkelt választotta a világ legnagyobb befolyással rendelkező asszonyának. Németország első női kancellárja már harmadik alkalommal vezeti a listát.

Korábban csak a befolyásos férfiakról készített összeállítást a Forbes magazin, de 2003-ban az amerikai folyóirat szerkesztőségében is rádöbbentek az egyenjogúság jelentőségére, és azóta évről-évre a vezető beosztású közismert nőket is rangsorolják.

A száz legnagyobb befolyással rendelkező asszony közé Angela Merkel nemcsak bekerült kancellárrá választása után, hanem mindjárt meg is hódította az első helyet. Ezt azóta is, immár a harmadik éve magáénak tudhatja, olyan nőket szorítva maga mögé, akik az Egyesült Államokban nemrég még az elnöki tisztségre pályáztak.

Hogy Barack Obama lekörözte Hillary Clintont, ez tükrözödik a Forbes magazin rangsorán is, ugyanis a volt amerikai elnök felesége a lista 25. helyéről a 28-ra csúszott vissza, de a jelenlegi külügyminiszter, Condolezza Rice tekintélye is megtépázódott, mert a tavalyi 4. helyről idén a 7-re került.

Az európai politikusok közül a francia gazdasági-, pénzügyi- és munkaügyi miniszter, Christine Lagarde a 14. helyen került fel, míg az olasz származású Sonia Gandhi, az Indiai Nemzeti Kongresszus Párt elnöke a 21. helyre szorult.

Angela Merkelt a Forbes-listán Sheila Bair, az amerikai Szövetségi Hitelbiztosító Társaság (FDIC) vezetője, majd pedig az ugyancsak amerikai Indra Nooyi, a Pepsi igazgatója követi.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást