Szexuális felvilágosítás ötéves gyermekeknek?

Infostart
2008. augusztus 26. 20:40
Hány éves koruktól van szüksége a gyermekeknek szexuális felvilágosításra? Brit parlamenti képviselők szerint már ötévesen is párkapcsolati tanácsokkal kell ellátni a kicsiket, hogy megelőzhetőek legyenek a nemi betegségek vagy a nem kívánt terhességek.

Nagy-Britanniában egy többpárti parlamenti munkacsoport azt ajánlja a kormánynak, hogy minden iskolatípusban biztosítsa a gyermekek számára a szexuális és párkapcsolati tanácsadást, felvilágosítást. A szigetországban a gyermekek ötéves kortól járnak iskolába, így a politikusok már igen fiatal korukban tanácsokkal látnák el a diákokat.

A fejlett országok közül Nagy-Britanniában a legmagasabb a tinédzserkori terhességek aránya, annak ellenére, hogy a kormány már számos megelőző kampányt indított.

A legfrissebb adatok arra is rámutatnak, hogy a szexuális úton terjedő betegségek is egyre gyakoribbak a húsz év alattiak körében.

A gyermekek jelenleg csak biológiaórán hallanak a gyermeknemzésről, valamint a nemiségről, az iskolákat azonban semmi nem kötelezi arra, hogy a párkapcsolat és a szexualitás érzelmi, szociális oldaláról is felvilágosítsák diákjaikat.

Ennek akarnak véget vetni a képviselők, a kezdeményezésükhöz pedig több civil szervezet, a többi mellett a családtervezési társaság, valamint egy tinédzserkori terhesség-megelőző alapítvány is csatlakozott.

A kormány ennek ellenére valószínűleg széleskörű vitát indít a kérdésről, más szakmai szervezetek ugyanis vitatják, érdemes-e a kisgyermekeket ilyen információkkal ellátni.