Olimpiai ünneplés helyett gyász Londonban

Infostart
2008. augusztus 25. 08:18
Vasárnap hajnalban egy 18 éves angol fiatalt késeltek halálra London keleti részén, ahol elhalasztották az olimpiai ünneplést. A brit fővárosban idén már 24 tizenévest öltek meg.

Charles Junior Hendricks vérző testére egy buszgarázshoz közel találtak rá járőröző rendőrök London keleti részén, Walthamstow-ban. A tinédzser, akin egyetlen vágott sebet fedeztek fel, a kórházban halt meg.

Angliában nem ez volt az egyedüli haláleset a hétvégén. Szombat reggel Essexben szintén egy 18 éves fiút vertek félholtra - állapota kritikus.

Szombat este egy 24 éves férfi halt meg egy birminghami kórházban, miután mellkason lőtték.

A londoni késelés után egy húszas éveiben járó és egy 17 éves fiút vettek őrizetbe. Bár a városrészben tervezték megünnepelni az olimpia rendezési jogának átvételét Pekingtől, a hatóságok úgy döntöttek: elhalasztják a rendezvényt. A gyilkosság helyszíne, a Waltham erdő a 2012-es londoni olimpia egyik fő helyszíne lesz.

"Ahelyett, hogy azt ünnepelnénk, hogy London hivatalosan is a következő olimpia házigazdája lesz, Walthamstow-ban egy újabb fiatal élet elvesztését kell meggyászolnunk" - mondta a városrész tanácsának elnöke, Clyde Loakes.

A mostani áldozattal együtt idén már 24 tinédzsert öltek meg a brit fővárosban. Tavaly összesen 26 fiatal életét követelte az utcai erőszakhullám.

Legutóbb egy héttel ezelőtt késeltek halálra egy 17 éves fiút Dél-Londonban.